حسن چنگیچ، مردی بلند قامت تر از بوسنی


نمی‌توان تاریخ کشور بوسنی را نوشت ولی نامی از او به میان نیاورد. او برای تمام مسلمانان وطن پرست بوسنی یک قهرمان است. در زمانی که مسلمانان تحت محاصره بودند و تحریم سلاح آن‌ها را در دفاع از خود ناتوان ساخته بود، چنگیچ از ارتباطات جهانی خود استفاده کرد تا به کمک آن‌ها بیاید.

سارایوو، سروی در آتش


آن‌ها از ما نه غذا که سلاح می خواستند و شعارشان در همه‌جا این بود که: نمی‌خواهیم با شکم سیر به دست دشمن سرهایمان بریده و شکم‌هایمان دریده و در مقابل چشمان اشک‌بارمان زنان و کودکانمان قتل‌عام گردند. به جای غذا به ما سلاح بدهید

رونمایی از سنگ یادمان شهدای ایرانی در بوسنی


روی سنگ در دو محراب کوچکتر راست و چپ که دو حاشیه کوچک نقره ای دارد به دو زبان فارسی و بوسنیایی نوشته شده:
به یاد شهدای ایرانی که جان خود را برای تحقق صلح در کشور بوسنی و هرزگوین نثار کردند.

برگزاری بیست و پنجمین سالگرد شهادت شهید رسول حیدری و شهید محمد آودیچ در بوسنی


سلیمان افندی چلیکوویچ در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطراه شهدای جنگ بوسنی و هرزگوین، جمهوری اسلامی ایران را یکی از دوستان واقعی و راستین بوسنی و هرزگوین عنوان کرد که در تمام شرایط به خصوص روزهای سخت و دشوار جنگ در کنار دولت و مردم بوسنی ایستاد.

دعوت به نشست «سلام سارایوو»


از کتاب های «لبخند من، انتقام من است» ، «کارت پستال­هایی از گور» و «خداحافظ سارایوو» در این مراسم رونمایی خواهد شد.

تمدید فراخوان حضور در سالگرد نسل‌کشی سربرنیتسا


فراخوان شرکت در پیاده روی مارش میرا تا تاریخ ١٣٩٧/١/٢٧ تمدید شد.

فراخوان حضور در سالگرد نسل‌کشی سربرنیتسا


تشکل مردم‌نهاد رهروان ستارگان هدایت با همکارى کالج فارسی بوسنیایى، به مناسبت بیست و سومین سالگرد نسل‌کشی سربرنیتسا برگزار می‌کند:

گردهم‌آیی بین‌المللی فعالان صلح و مقاومت در بوسنی و هرزگوین، هم‌زمان با راه‌پیمایی مارش میرا

صرب‌ها و کروات‌ها چگونه قصد داشتند بوسنی را تقسیم کنند؟


او به ما گفت که او با میلوشویچ توافق کرده تا دو تیم در راستای عادی‌سازی روابط میان صربستان و کرواسی کار مذاکره کنند. با این حال، لازم بود که ایده اصلی این مذاکرات را پنهان نگه داریم…

دیتون یک اجبار بود نه یک انتخاب!


البته امروز خیلی‌ها ممکن است بگویند امضای توافق‌نامه اشتباه بود و باید جنگ ادامه پیدا می‌کرد. این افراد شرایط آن زمان را مدنظر قرار نمی‌دهند و از دور به ماجرا نگاه می‌کنند…

سفرهای غریبانه

 

IMAG4134_1_1

سفرهای غریبانه، روایت سفر ناهید و پروین در پی شناخت خود است. این کتاب در خصوص زندگی شهید والامقام “شیرویه امام دوست” نگارش یافته است.

فصل اول کتاب با کشمکش‌های درونی ناهید شروع می‌شود، ناهید دختر جوانی است که عضو سازمان مجاهدین خلق بوده و هم اکنون در زندان منتظر اعلام حکم اعدام خود هست. او در میان احوال ناآرام خود با شیرویه آشنا می‌شود و تحت تأثیر وی از گذشته خود توبه می‌کند و …

فصل دوم روایت زندگی پروین خواهر ناهید است که “شهید شیرویه” در واپسین لحظات قبل از شهادت خود، تأثیر معنوی وجودش را در جان او می‌نشاند و از آن پس پروین صراط مستقیم را در میان نوشته‌های “روح الله” و “زهرا” که در واقع “شیرویه” و “ناهید” هستند، پیدا می‌کند…

در فصل سوم که به بازخوانی نامه‌های “شهید شیرویه” و “ناهید” اختصاص یافته و هم چنین فصل ششم که “دجله در آتش” نام دارد، از جنبه داستانی کتاب کاسته شده و ما با کتابی معرفتی روبه‌رو می‌شویم که نیاز به‌دقت بیشتری در مطالعه دارد.

هرکدام از فصل‌های دیگر کتاب به روایت زندگی یکی از شخصیت‌های داستان یعنی؛ “هیرو”، “کاک سیروان” و “کاک نوری” پرداخته است و در نهایت پس از رسیدن پروین به آغوش مادر یعنی “وطن” کتاب وارد فصل آخر خود ” یک شهید و دوازده جانباز” می‌شود؛ در این فصل همسر و یازده فرزند شهید شیرویه برای شهیدشان می‌گویند و می‌نویسند…

اگر کسی به نوشتن علاقه داشته باشد، لذت خواندن چنین کتابی چندین برابر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.