درست در همین نقطه است که تحلیلگران غربی به یاد تجربهی متفاوت بوسنی و صلح دیتون میافتند و بر اساس آن تجربه، تجزیه کشورهای منطقه بر اساس مذهب و قومیت و تقسیم کشور بین گروههای درگیر در جنگ را تجویز میکنند…
در نوامبر ۱۹۹۵ طرح صلح دیتون جنگ بوسنی را متوقف کرد. این کار با تقسیم کشور بین گروه های […]
در سوریه، آمریکا سیاست سادهانگارانه خود را بر جمله “اسد باید برود” استوار کرده است. بدون هیچ نقشه تمامعیار برای آنچه پس از آن رخ خواهد داد. فرض آن است که یک دولت از شورشیان سریعاً مشروعیت را کسب خواهد کرد. برای حفظ این ایده تخیل آمیز، شورشیان به ظاهر میانهرو نمایش داده میشوند، در حالی که در عمل آنها هرچیزی هستند جز میانهرو. ما فراموش کردهایم که هسته حمایت از رئیسجمهور بشار اشد اقلیتهای شیعه و علوی و نیز مسیحیان سوریه هستند. آنها از انتقام گروههای تندروی نفوذ کرده در بین مخالفین جان به در نخواهند برد. سنیهای میانهرو که ممکن است بتوان دولتی جدید و پایدار با پشتیانی آنها برپا کرد در حال فرار به اروپا هستند.
این مراسم جمعه، ۲۰ فروردین ماه از ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ در کانون توحید واقع در تهران، میدان توحید، […]
نتیجۀ اخلاقی که از روایتهای ریف میگیریم، این است که متجاوزان به عنف و قاتلانِ صرب خودشان را ناقض حقوق بشر نمیدانستند؛ زیرا این کارها را نه با انسانهای همنوع خود، بلکه با مسلمانان انجام میدادند.
زمانی که قبل از سفر، برای خداحافظی خدمت مقام معظّم رهبری رفته بود، بعد از فرودگاه به من زنگ زد و گفت: «وقتی رفتم خدمت آقا، آقا فرمودند که سلام من را به اصحاب سیّدالشهداء برسان. نمی دانم منظور حضرت آقا چیه؟ آیا رزمندگانی که در بوسنی می جنگند را اصحاب سیّدالشهداء می دانند یا چیز دیگری است؟» سفر آخر ایشان بود و دیگر برنگشت.
ادامه آرشيویک مدت بود که روغن ماشین کم شده بود. محمود راه افتاد رفت چند شهر دیگر، روغن ماشین گیر آورد. چند حلب برداشت و آورد ملایر. همان در سپاه ملایر که رسید، عموش از راه رسید. محمود را دید. گفت «محمود جان، یک قوطی از این روغن ماشین ها رو به من می دی؟»
ادامه آرشيومصطفی همیشه به شوخی و جدی قبر خالی کنار شهید تاجوک را نشان می داد و می گفت:
“این جا را برای خودم نگه داشتم”
اما شب قبل برادرش شهید حیدری را در خواب دیده بود که می گوید:
“فردا شب برای من مهمان می آید”