حسن چنگیچ، مردی بلند قامت تر از بوسنی


نمی‌توان تاریخ کشور بوسنی را نوشت ولی نامی از او به میان نیاورد. او برای تمام مسلمانان وطن پرست بوسنی یک قهرمان است. در زمانی که مسلمانان تحت محاصره بودند و تحریم سلاح آن‌ها را در دفاع از خود ناتوان ساخته بود، چنگیچ از ارتباطات جهانی خود استفاده کرد تا به کمک آن‌ها بیاید.

سارایوو، سروی در آتش


آن‌ها از ما نه غذا که سلاح می خواستند و شعارشان در همه‌جا این بود که: نمی‌خواهیم با شکم سیر به دست دشمن سرهایمان بریده و شکم‌هایمان دریده و در مقابل چشمان اشک‌بارمان زنان و کودکانمان قتل‌عام گردند. به جای غذا به ما سلاح بدهید

رونمایی از سنگ یادمان شهدای ایرانی در بوسنی


روی سنگ در دو محراب کوچکتر راست و چپ که دو حاشیه کوچک نقره ای دارد به دو زبان فارسی و بوسنیایی نوشته شده:
به یاد شهدای ایرانی که جان خود را برای تحقق صلح در کشور بوسنی و هرزگوین نثار کردند.

برگزاری بیست و پنجمین سالگرد شهادت شهید رسول حیدری و شهید محمد آودیچ در بوسنی


سلیمان افندی چلیکوویچ در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطراه شهدای جنگ بوسنی و هرزگوین، جمهوری اسلامی ایران را یکی از دوستان واقعی و راستین بوسنی و هرزگوین عنوان کرد که در تمام شرایط به خصوص روزهای سخت و دشوار جنگ در کنار دولت و مردم بوسنی ایستاد.

دعوت به نشست «سلام سارایوو»


از کتاب های «لبخند من، انتقام من است» ، «کارت پستال­هایی از گور» و «خداحافظ سارایوو» در این مراسم رونمایی خواهد شد.

تمدید فراخوان حضور در سالگرد نسل‌کشی سربرنیتسا


فراخوان شرکت در پیاده روی مارش میرا تا تاریخ ١٣٩٧/١/٢٧ تمدید شد.

فراخوان حضور در سالگرد نسل‌کشی سربرنیتسا


تشکل مردم‌نهاد رهروان ستارگان هدایت با همکارى کالج فارسی بوسنیایى، به مناسبت بیست و سومین سالگرد نسل‌کشی سربرنیتسا برگزار می‌کند:

گردهم‌آیی بین‌المللی فعالان صلح و مقاومت در بوسنی و هرزگوین، هم‌زمان با راه‌پیمایی مارش میرا

صرب‌ها و کروات‌ها چگونه قصد داشتند بوسنی را تقسیم کنند؟


او به ما گفت که او با میلوشویچ توافق کرده تا دو تیم در راستای عادی‌سازی روابط میان صربستان و کرواسی کار مذاکره کنند. با این حال، لازم بود که ایده اصلی این مذاکرات را پنهان نگه داریم…

دیتون یک اجبار بود نه یک انتخاب!


البته امروز خیلی‌ها ممکن است بگویند امضای توافق‌نامه اشتباه بود و باید جنگ ادامه پیدا می‌کرد. این افراد شرایط آن زمان را مدنظر قرار نمی‌دهند و از دور به ماجرا نگاه می‌کنند…

مجاهدین در بوسنی

مجاهدین در بوسنی

 

متن زیر بخش هایی از کتاب “مجاهدین در بوسنی و هرزگووین؛ رزمنده یا تروریست” نوشته حسن افندیچ می باشد. متأسفانه ترجمه فارسی این کتاب هنوز به چاپ نرسیده است.

بوسنی پس از افغانستان، با تخم شیطانی القاعده روبه رو شد. بهترین بهانه برای القاعده به منظور حضور خود در بوسنی این بود که چون این سرزمین مسلمان نشین، توسط سازمان ملل از حق دفاع از خود محروم شده، پس می توان به آن سرزمین رفت و به دفاع از آن پرداخت. القاعده به دنبال این بود که در خلال روند نابودی بوشنیاک ها، جمعی از مسلمانان بوسنی را جذب خود کند تا بعداً آنها را به عنوان تروریست آموزش دهد و در جهان ناامنی ایجاد کند.اگر بوسنی توانست خود را از فروپاشی نجات دهد، نه به علت حضور چند صد”مجاهد بی نظم” عرب در جبهه ها بود، بلکه به علت اراده قوی مردم و رزمندگان خود بود که با تمام توان جلو متجاوزین ایستادگی کردند البته پشتیبانی برخی کشورهای اسلامی و در رأس آنها جمهوری اسلامی ایران، در حفظ موجودیت مسلمانان بوسنی بسیار مؤثر واقع شد.

برخی از سازمان های اطلاعاتی تلاش کردند تا به ایرانی ها دسترسی بیابند، ولی چیزی دستگیرشان نشد. جالب توجه اینکه سازمان اطلاعاتی ارتش صرب های بوسنی با دیدن هر فردی که چهره گندمگونی داشت به تصور اینکه او ایرانی است، به پخش اطلاعات غلط مبادرت می ورزید.

گاهی از عرب های مجاهد شنیده می شد که خوشحال تر میشوند که به جای تیراندازی به صرب ها، به ایرانی ها تیراندازی کنند.

می توان با رضایت کامل اعلام کرد که ایرانی ها به سفارشی که آیت الله خامنه ای به آنها کرده بود، به خوبی عمل کردند و در طول جنگ با حداکثر توان در خدمت مسلمانان بوسنی قرار گرفتند. ایران تنها کشوری بود که به شکل سازماندهی شده پرسنل خود را به بوسنی اعزام و دقیقاً مأموریت این پرسنل را مشخص کرد. آنها به خوبی محموله ها را به دست مردم می رسانند و کمک هایی هم تقدیم مراکز آموزش نظامی ارتش بوسنی می کردند. ایرانی ها از تجربه بالایی برخوردار بودند، چون چندین سال درگیر جنگ با عراق بودند.

images (5)

دیدار علی عزت بگوویچ رییس جمهور بوسنی با عرب های مجاهد

rasim_delic1

سان دیدن راسم دلیچ فرماده ارتش بوسنی از مجاهدین عرب(انشاالله بزودی گزیده ای از خاطرات راسم را در سایت قرار خواهیم داد)

 

armybih

رژه مجاهدین عرب در بوسنی

2 پاسخ به “مجاهدین در بوسنی”

  1. […] مطلب مرتبط: مجاهدین در بوسنی […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.